Museo uudistuu osallistu joukkorahoitukseen

Moottoripyörämuseo laajenee

Moottoripyörämuseo avattiin Lahteen, Niemen satamaan vuonna 2011. Nyt Trip Advisor-matkailusivustolla vuonna 2016 Lahden suosituimmaksi matkailukohteeksi valittu museo laajenee. Laajennus nousee nykyisen sisäänkäynnin edustalle ja sen sisustus toteutetaan sen aikaisten moottoripyöräliikkeiden, Arwidsonin ja Otto Brandtin innoittamana tarkasti 30-luvun art deco -tyyliseksi moottoripyörämyymäläksi.

Sisustuksen on suunnitellut ja sen toteutuksesta vastaa muun muassa Silence-sarjan huonekaluistaan tunnettu Antti Evävaara. Tyylinä art deco on Evävaaralle tuttu, sillä hän on toiminut myös vuosien ajan Saksassa huonekalujen entisöijänä. Muotokieleltään art deco tunnetaan rytmikkäänä ja särmikkäänä. Myös materiaalit olivat ylellisiä ja laadukkaita. Nämä ovat seikkoja joita myös museon nyt toteuttavassa laajennuksessa korostetaan. Ammattilaisten kädenjälki ja toteutuksessa käytettävät materiaalit takaavat, että laajennus tulee hakemaan art deco -tyylisenä vertaistaan koko maailmassa. Tulevan laajennusosan on piirtänyt arkkitehti Ismo Kirmonen ja 3D -mallinnukset ovat Topi Männynsalon käsialaa.

Joukkorahoituskampanja

Laajennushankkeen tukemiseksi toteutetaan joukkorahoituskampanja. Se toteutetaan 3.2.–30.9.2017 välisenä aikana ja tavoitteena on saada kokoon 100 000 euroa. Mikäli vähimmäistavoitteena oleva 40 000 euron summa ei toteudu, palautetaan rahat takaisin tukijoille. Kampanja toteutetaan Mesenaatti Oy kautta, jolloin kenellä tahansa on mahdollisuus lähteä tukemaan museon laajennusta. Lataa esite TÄSTÄ

Jo pienellä summalla menossa mukana 

Mikäli päätät lähteä mukaan tukijoiden joukkoon, onnistuu se jo 20 eurolla. Jokainen lahjoittaja saa lahjoituksen suuruudesta riippumatta Menossa mukana –pinssin. Pinssillä sisäänpääsy museoon puoleen hintaan sekä muita erilaisia etuja. Vastikepaketit ovat nimetty klassisten pyörämerkkien mukaan niin, että niiden hinta vastaa pyörämerkin kuutiotilavuutta. Voit valita, haluatko esimerkiksi 50-kuutioisen Monkeyn, tai kenties 500-kuutioisen Kawan kuljettajaksi? Valinta on sinun! Osallistu kampanjaan TÄSTÄ.

Suomen Moottoripyörämuseon reilu 100-pyörän näyttely vaihtuu vuosittain tarjoten kävijöille laajan kirjon eri aikakausien pyöriä ja tarinoita. Tarinat jatkuvat ja pyörien määrä lisääntyy tasaisesti, sillä museo on löydetty myös motoristien keskuudessa ja uusia moottoripyöriä tarjotaan näyttelyyn jatkuvasti. Lisätilaa siis kaivataan.